Nieuws scholing

LMB Prins en Groene Welle werken samen aan veilig werken voor de jeugd

Bewustwording van veilig werken, dat is het doel van deze samenwerking verteld Wim ten Klooster van de Groene Welle. Vier jaar geleden begon de samenwerking met LMB Prins om de leerlingen van groen, grond en infra in de praktijk kennis te laten maken met veilig werken. Elk jaar komen ze 1 dag op bezoek bij het bedrijf om hier te leren over veilig werken op de weg; VCA, ergonomie en risico’s op de werkvloer. Gisteren vond deze jaarlijkse ontmoeting weer plaats.

“Een bijzonder leuke samenwerking welke hopelijk veel meer vervolg krijgt met stimulans van de lokale overheid”, vult Gerard Bijvang aan, eigenaar van LMB Prins, want iedereen heeft belang bij een veilige werkomgeving. Niet alleen de leerlingen, maar denk ook aan de enorme landbouwmachines waarin ze rijden. In het verkeer ontmoeten ze veel verkeersdeelnemers, waaronder kwetsbare fietsers.

dsc_0008
Gerard Bijvang en Wim ten Klooster

Een politieagent die uit eigen ervaring verteld wat er allemaal kan gebeuren met loszittende lading, een werknemer van LMB Prins die verteld hoe je veilig om kan gaan met bijvoorbeeld een kettingzaag en natuurlijk wordt er uitgelegd hoe je de stoel van de tractor het beste in kan stellen voor je eigen lichaam. Dit alles wordt uitgelegd binnen het bedrijf. Geen “duf” klaslokaal, maar direct werken in de praktijk. Deze praktijkdag leeft onder de leerlingen van de Groene Welle weet ten Klooster te vertellen. “De leerlingen zien er naar uit om een kijkje te nemen binnen het bedrijfsleven, daar waar ze voor leren en waar het uiteindelijk om draait”. Natuurlijk wordt de uitleg ook meteen in de praktijk geoefend, waar kan dat namelijk beter als je alle materiaal en gereedschap bij de hand hebt. Onder het toeziend oog van vakkundig en ervaren personeel is dit een leerzame praktijkdag.

logo-01

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider